Ongelofelijk..

Op het moment dat ik dit berichtje typ kom ik net uit een prachtig mediation gesprek. Beide deelnemers dachten echt niet dat dit nog op te lossen was maar wilden het toch nog één keer proberen..

Natuurlijk is dat dan spannend van te voren, kan ik het waarmaken? Maar ruim voor het gesprek vloeien alle zenuwen of twijfels weg, want ik weet dat de manier van werken ervoor zorgt dat alles duidelijk wordt en er zoveel moois kan gebeuren.. dat het klopt..

Gedurende het gesprek vallen zoveel kwartjes, beiden zijn ontroerd en verrast door de inzichten en een luidkeels: “oh jee joh, maar dat doe ik altijd dus al!” bevestigd dat we op de goede weg zijn.

Deze mensen konden elkaar nauwelijks aankijken bij binnenkomst, er was zichtbaar veel pijn en verdriet. Na afloop was er zelfs genoeg ruimte gekomen voor een warme handdruk en een welgemeend: “dankjewel” naar elkaar.

En dan… kan ik zingend op mijn fiets naar huis.. want dit is waar het om gaat, waarom ik dit werk zo graag doe, elk gesprek is een kadootje, brengt anderen dichter bij elkaar of bij zichzelf en mij weer dichter bij mijn hart.. ongelofelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *