Over

Iedere dag ben ik daarom dankbaar dat ik mij mag inzetten voor het ondersteunen van mensen bij het vinden van zichzelf, een leven waar ze écht blij mee zijn en het vinden van de onderliggende ‘angel’ bij conflicten, zodat verbindingen hersteld en versterkt worden! 

Al van kinds af aan voelde ik de committent om wat te willen bijdragen aan de wereld. Mijn grootste wens was toen ik jong was om te zorgen dat mensen vooral ‘lief’ zijn voor elkaar. 

Nu weet ik dat  mensen soms niet lief voor elkaar kunnen zijn en dat dat komt omdat ze zelf ergens pijn of onzekerheid hebben. Toch is het mijn overtuiging dat onder de emoties altijd de wens om het fijn te hebben met elkaar, bij iedereen.
Als leerkracht basisonderwijs in groep 8 lag mijn focus al op groepsvorming en groepsprocessen en deed ik allerlei cursussen en bijscholingen op dit gebied. Mijn uitgangspunt: je kunt pas leren (en leven) als je je veilig voelt in je omgeving en jezelf kan zijn.

Als moeder wilde ik graag dat het in mijn gezin gezellig en liefdevol opgroeien was, maar dat bleek af en toe best  een hele uitdaging met 2 jonge kinderen en mijn eigen onzekerheden die hierbij naar boven komen. Ook hier ging ik op zoek naar communicatietechnieken, opvoedingsvraagstukken en alles wat ik maar kon bestuderen. Een tijdje zette ik mij in als vrijwillig opvoedondersteuner.

Later gingen we in Ecodorp Boekel wonen, waar ik mijn kwaliteiten mocht inzetten en die bleken vooral te zitten in groepsvorming, conflicthantering, ondersteunende gesprekken en het begeleiden van het groepsproces, ik bestudeerde alles wat ik maar kon.
Al lang was het een droom om hier uiteindelijk mijn werk van te maken.

Na de studie transformatief mediation en coaching bij wel-com, was het zover, officieel mediator en (life) coach! Met deze, fantastische opleiding  heb ik zelf na 15 jaar weer contact met mijn vader, zijn alle zichtbare en onzichtbare conflicten die ik nog had opgelost en is mijn band met alle familie en vrienden enorm gegroeid. Dat scheelt een hele hoop energie! 

Daarnaast heeft de relatie met mijn man een hele positieve impuls gekregen en leer ik elke dag.Ik weet als geen ander hoe het is om je onzeker, bang boos en alleen te voelen. Nu weet ik ook hoe het voelt om je vrij, energiek en enorm verbonden te voelen! 

Iedere dag ben ik daarom dankbaar dat ik mij nu mag inzetten voor het ondersteunen van mensen bij het vinden van zichzelf, een leven waar ze echt blij mee zijn en het oplossen van conflicten. En dankbaar dat ik mag en kan leren. Van elke situatie en van elk gesprek kan ook ik weer verder groeien, win win! 

Mariska Meijboom

Van harte; 
welkom@mariskameijboom.nl
+31 6 1080 2860